Wat is cohousing?

Naast een volledig uitgeruste privéwoning en -tuin hebben cohousers ook een gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw waarin functies gedeeld worden.

Cohousing is dus níet
samen in één huis wonen.

In zo’n project kennen de buren elkaar en leeft er een sociale bewogenheid. Daarnaast is cohousing een antwoord op een aantal stedenbouwkundige knelpunten in Vlaanderen: slimmer ruimtegebruik, rustige wijken, veilige speelruimte voor kinderen, compacter bouwen, meer groenbehoud en aandacht voor waterhuishouding.

Naast het geld dat je uitspaart door samen te bouwen, kan je ook veel zaken gemeenschappelijk aankopen en gebruiken. Een grasmachine, serre of tuinmateriaal zijn evident. Maar je bent ook in staat om grotere investeringen te doen omdat je de kosten kan delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aankoop van een elektrische deelauto en zonnepanelen.

Ook op sociaal vlak biedt cohousing tal van voordelen. Het nodigt uit tot meer interactie en samenwerking. Zo kan je elkaar ontlasten en helpen wanneer het nodig is: ouderen die kinderoppas zijn en jongeren die de zwaardere klussen in de tuin op zich nemen.”

4 gezinswoningen met privétuin!

Zowel voor eigenaars als voor huurders

Gemeenschappelijke parktuin met vijver

Gemeenschappelijk paviljoen

Wat is cohousing?

Naast een volledig uitgeruste privéwoning en -tuin hebben cohousers ook een gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw waarin functies gedeeld worden.
Cohousing is dus níet samen in één huis wonen.

Ligging van het project

Ontdek hier alles over de perfecte ligging van het project.

Projectvisie

We bekijken het project volgens 3 verschillende visies: het ecologische, financiële en sociale dimensie.

Vul onderstaand formulier in en ik contacteer u zo snel mogelijk terug!

Voor dringende zaken kan u altijd terecht op het nummer:

+ 32 (0)494 43 59 35